Oud papier ophalen in Drenthe; papiercontainer huren in Drenthe;
De beste verdwijntruc voor oud papier
Fiscaal advies; jaarrekeningen; aangiftes; administratiekantoor Zeeland; dividendbelasting; vennootschapsbelasting; belastingadvies; belastingspecialist; belastingexpert; boekhoudpakket
De beste verdwijntruc voor oud papier

Nederland is de kringloopkampioen voor oud papier

Recyclen is in Nederland al de gewoonste zaak van de wereld. Om het voor bedrijven nog makkelijker te maken, heeft Jansen Coevorden Recycling een goed inzamelingssysteem ontwikkeld. Met papiercontainers op maat en een praktisch inzamelschema.
 

Wat gebeurt er met al dat oud papier?

Het ophalen en scheiden van afval is een belangrijke eerste stap. Daarmee zorgen we ervoor dat het afval optimaal gerecycled kan worden.

Oud papier ophalen in Drenthe; papiercontainer huren in Drenthe;

Wat mag er bij het oud papier?

Kranten, tijdschriften, reclamedrukwerk (zonder plastic hoesje), telefoongidsen, boeken en catalogi mogen in de papierbak bij het oud papier. Dat geldt ook voor verpakkingen, zoals kartonnen dozen,  schrijf-, teken- en cadeaupapier, printjes en kopieerpapier.

Enveloppen (ook met venster) mogen eveneens bij het oud papier. Daarnaast mogen papieren zakken en draagtassen, golfkarton en kartonnen opvulling bij producten bij het oud papier.

Oud papier ophalen in Drenthe; papiercontainer huren in Drenthe;

Wat mag niet bij het oud papier?

Plastic hoesjes om reclamedrukwerk, drankenkartons, koffiefilters, hygiëne- en sanitairpapier (zoals tissues, toiletpapier en keukendoekjes), luiers, geplastificeerd papier, carbonpapier, foto’s, behangpapier (ook vinylbehang) en kartonnen verpakkingen voor vloeibaar wasmiddel of wasverzachter. Een gebruikte, met vet vervuilde pizzadoos mag niet bij het oud papier maar hoort bij het restafval. Dat geldt ook voor papier of karton met verf-, olie- of voedselresten.
 

In de papierfabriek wordt het verzamelde oud papier tot pulp geperst. Daarmee ontstaat er een nieuwe grondstof voor papier en karton.