DE BESTE VERDWIJNTRUC VOOR OUD PAPIER

Contact

NEDERLAND IS DE KRINGLOOPKAMPIOEN VOOR OUD PAPIER

Recyclen is in Nederland al de gewoonste zaak van de wereld. Om het voor bedrijven nog makkelijker te maken, heeft Papierhandel Jansen Recycling BV een goed inzamelingssysteem ontwikkeld. Met papiercontainers op maat en een praktisch inzamelschema.

WAT GEBEURT ER MET AL HET OUD PAPIER?

Het ophalen en scheiden van afval is een belangrijke eerste stap. Daarmee zorgen we ervoor dat het afval optimaal gerecycled kan worden.

Wat mag wel bij het oud papier

WAT MAG WEL BIJ HET OUD PAPIER?

Kranten, tijdschriften, reclamedrukwerk (zonder plastic hoesje), telefoongidsen, boeken en catalogi mogen bij het oud papier. Dat geldt ook voor verpakkingen, zoals kartonnen dozen, schrijf-, teken- en cadeaupapier, printjes en kopieerpapier.


Enveloppen (ook met venster) mogen eveneens in de papierbak. Daarnaast mogen papieren zakken en draagtassen, golfkarton en kartonnen opvulling bij producten bij het oud papier.

Wat mag niet bij het oud papier

WAT MAG NIET BIJ HET OUD PAPIER?

Plastic hoesjes om reclamedrukwerk, drankenkartons, koffiefilters, hygiëne- en sanitair papier (zoals tissues, toiletpapier en keukendoekjes), luiers, geplastificeerd papier, carbonpapier, foto’s, behangpapier (ook vinylbehang) en kartonnen verpakkingen voor vloeibaar wasmiddel of wasverzachter. Een gebruikte, met vet vervuilde pizzadoos mag niet bij het oud papier, maar hoort bij het restafval. Dat geldt ook voor papier of karton met verf-, olie- of voedselresten.

In de papierfabriek wordt het verzamelde oud papier tot pulp geperst. Daarmee ontstaat er een nieuwe grondstof voor papier en karton.

Meer weten? Neem contact op